Informatie lidmaatschap

Informatie lidmaatschap

“Sport en plezier is een top combinatie” is iets waar de Leidse studentenvoetbalvereniging Football Factory voor staat.
Vele studenten delen deze visie met ons en mede daarom is Football Factory vanaf de oprichting elk jaar groeiende.

Wij staan dan ook altijd open voor studenten die graag sport en plezier willen combineren.

Ook jij kunt deel gaan uitmaken van onze club! Schrijf je hier in of kom vrijblijvend een keertje meetrainen en kijk of het je bevalt!

Wat heeft Football Factory te bieden?

Plezier

Bij de jongste voetbal club van Leiden komen studenten van Universiteit Leiden én uit alle windstreken van de wereld samen. Door het plezier dat zij zowel binnen als buiten het veld beleven, worden de studenten en culturen met elkaar verbonden.

Sport

LVV Football Factory stimuleert ook het sporten onder haar leden. Door de hechte samenwerking met het Universitair Sport Centrum zijn onze studenten niet alleen op het voetbalveld en de kantine te vinden, maar ook in de sportschool. Dit om ervoor te zorgen dat ook de gezellige ‘bierteams’ hun conditie op pijl kunnen houden.

Ambitie

Bij een studenten voetbalvereniging hoort ook Ambitie. Zoals onze studenten allen persoonlijke ambities hebben in de vorm van hun educatieve doelstellingen, heeft Football Factory ook ambitie. Naast de sportieve ambities hebben wij ook de maatschappelijke ambitie om iets terug te kunnen doen voor de regio.

Steeds meer Leidse studenten willen een Factorian worden. Vanaf de oprichting in 2008 is LVV Football Factory volop in ontwikkeling en zijn wij uitgegroeid tot de grootste Leidse studentenvoetbalclub. Voor komend seizoen zijn er al 7 heren- en 4 dameselftallen actief op het Universitair Sport Centrum. Naast de ambitieuze Factorian selecties biedt de studentenvoetbalclub natuurlijk ook de nodige zogeheten ‘bierteams’. Wil jij ook factorian worden? Mooi!
Lees hieronder de Factorian handleiding:

Factorian Voorwaarden
Als nieuwe speler van LVV Football Factory moet je studeren of recent afgestudeerd zijn aan een Universiteit of Hogeschool. Er worden verder geen eisen gesteld aan voetbalervaring of ambities, met 11 teams hebben wij voor ieder wat wils.

Factorian Open Training

Studenten kunnen altijd een keertje vrijblijvend meetrainen tijdens de open trainingen. Neem je voetbalschoenen en scheenbeschermers mee en vraag bij de voetbalvelden het Universitair Sportcentrum naar Oskar Hammerstein (of een vervangend trainer). Hij zal je dan ontvangen en wegwijs maken deze avond. Je hoeft je voor deze training niet aan te melden via mail of postduif.

De open trainingen zijn:

  • Heren WOENSDAG van 21:00 – 22:30
  • Dames MAANDAG van 19:30 – 21:00

Tijdens de training kun je de Factorian sfeer proeven en wij kijken uit welk hout je gesneden bent. Mocht tijdens deze training blijken dat je bijvoorbeeld een topper bent die een hoger niveau makkelijk aan kan (en durft), dan word je in contact gebracht met de trainer/captain van een ander elftal om daar eens mee te trainen.

Factorian worden

Studenten die na een training héél graag Factorian willen worden, kunnen zich online aanmelden bij LVV Football Factory. In onze webshop hebben we verschillende lidmaatschappen:

  • FACTORIAN MEMBER (trainen en wedstrijden)
  • FACTORIAN + USC MEMBER (trainen, wedstrijden én alle USC-sporten)
  • TRAINING MEMBER (alleen doordeweeks trainen)

Zoals je ziet is LVV Football Factory er ook voor studenten die in de weekenden nog bij hun oude cluppie willen spelen. Of de studenten die alleen rustig willen trainen met een van onze teams. Dat zijn onze zeer gewaardeerde trainingsleden!

Sporten in het USC

De Factorians die met sporten in het USC hun fitheid willen ondersteunen, gaan voor het Factorian + USC membership. Eind augustus zullen alle ingeschreven Factorians worden doorgestuurd naar het USC, binnen enkele dagen kunnen zij hun abonnement laten activeren. Factorians die na deze deadline betalen, worden twee-wekelijks doorgegeven. Heb je al een USC-abonnement, dan betaal je bij ons de volledige contributie en kun je bij het USC restitutie aanvragen voor het ‘dubbele bedrag’.

Aansluiten bij een Factorian team

Bij LVV Football Factory worden de niet-selectie teams veelal geleid door de studenten die de aanvoerdersband dragen. De captains/teamleiders weten of, en hoeveel spelers er nog nodig zijn in hun team. Vanuit de open trainingen word je in contact gebracht met de teams waar er nog plekken open zijn. Mochten de teams vol zitten, kan het zijn dat je abonnement door ons wordt gewijzigd. Echter weten we uit ervaring dat in de loop van het seizoen altijd plekken vrijkomen vanwege blessures en buitenlandse tripjes van de studenten.

Overschrijven

Om officiële wedstrijden voor LVV Football Factory te spelen, schrijven wij je in bij de KNVB. Als je al bekend bent bij de KNVB, zal er automatisch een overschrijving worden aangevraagd. Zodra jouw oude club akkoord gaat wordt je bij LVV Football Factory in geschreven. Let op: de officiële overschrijvingsdeadline is in juni, maar er zijn uitzonderingen (zoals verhuizen) dus neem in dat geval even contact op met onze penningmeester.

Veelgevraagde antwoorden

  • Ja, als je in het buitenland stage gaat lopen of studeren kunnen we korting geven op jouw abonnement!
  • Ja, het is verplicht om op een training scheenbeschermers en (veld)voetbalschoenen te hebben!
  • Ja, we hebben ook onwijs toffe activiteiten. Check hiervoor onze Facebook! 
  • Nee, we kunnen geen basisplaats op het veld garanderen. Alleen voor de derde helft!

Join the club, become a Factorian!