Factorian nieuwsbrief 2
...

Factorian nieuwsbrief 2

By admin
september 30, 2017

Het bestuur van de grootste studenten voetbalvereniging van Leiden e.o. heeft besloten m.i.v. het seizoen 2017/2018 een digitale nieuwsbrief uit te brengen: Met de Factorian Nieuwsbrief denken wij onze Factorians goed op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen in en om Football Factory en het Universitair Sportcentrum. De tweede nieuwsbrief heeft de volgende onderwerpen:

 • Eerstvolgende Evenement: FIFA Toernooi
 • Geen trainingen maandag 2 en dinsdag 3 oktober i.v.m. ‘Leidsch Ontzet’
 • Team foto’s voor onze Nieuwe Website: lvvfootballfactoy.nl
 • Wat de China trip onze club heeft opgeleverd?
 • Sponsormogelijkheden: Fabriek van 100 !
 • HVV Football Factory
 • Nieuwe hesjes voor elk Football Factory team
 • Selectie Dames en Heren starten competitie
 • Oproep voor extra bestuursleden!
 • ALV wordt gepland in December/Januari – Factorian Beleid
 • Echt alleen Pinbetalingen vanaf 15 oktober 2017
 • Nieuwe Scheidsrechter tenues

Evenementen:

Na de succesvolle events ‘Factorian Clash’ en de ‘Seizoensopening BBQ’ staat alweer het volgende event op de agenda: Zaterdag 21 okt: Ons traditionele FIFA Toernooi in de kantine van Football Factory. Schrijf je in voor 2 x 2, via: activiteiten@lvvfootballfactory.nl Wees er snel bij ! Inschrijvingskosten 5 euro per persoon:  http://www.lvvfootballfactory.nl/clubinfo/activiteiten/

Geen trainingen maandag 2 en dinsdag 3 oktober

In verband met ‘Leidsch Ontzet’ zijn er geen trainingen op 2 en 3 oktober!

Teamfoto’s op onze nieuwe website –  We are Your Overlords

Vlak voor de El Cid week heeft Football Factory haar nieuwe website gepresenteerd. Wij willen graag van elk team een mooie teamfoto presenteren. Daar hebben wij jullie hulp bij nodig. Wij zien graag jullie teamfoto’s in onze Factorian inbox verschijnen. Stuur deze naar onze webmaster Tanja Mesman via: info@lvvfootballfactory.nl

Wat de China trip onze club heeft opgeleverd?

Iedereen heeft het wel meegekregen. Een herenselectie, bestaande uit spelers van zaterdag 1 en 2, zondag 1 en zondag 4 is naar China afgereisd eind juni, begin juli. Ook aan andere spelers van andere Football Factory teams zijn gevraagd zich in te schrijven, maar konden zich jammer genoeg niet aansluiten. Een van de fijne neveneffecten van de China reis is dat het materiaal en kleding, aangeboden vanuit de Universiteit Leiden, Kelme en China Equity Group, in overleg met de China groepsleden en het bestuur, zo ver dat kon, is herverdeeld over andere Football Factory teams. Als gevolg daarvan kon zowel aan heren Zaterdag 1, Zaterdag 2, Dames Zaterdag 1, Dames Zondag 1, Dames Zondag 2, en Dames Zondag 3 nieuw materiaal en/of kleding worden aangeboden (shirts, sokken, broekjes, voetbaltassen, etc.).

Nieuwe hesjes voor elk Football Factory team

Inmiddels heeft iedereen gloednieuwe Derby stars en eigen lockers toebedeeld gekregen. Daarbovenop heeft ook elk Football Factory team op zowel de zaterdag als zondag haar eigen hesjes (8) gekregen om lekker in te trainen. Altijd genoeg hesjes en nooit meer hoeven te lenen. Lekker je eigen zweet opsnuiven, als de hesjes wederom niet zijn gewassen (o, ja, daar ben je zelf voor verantwoordelijk: J ). Zijn er hesjes kapot, dan kun je deze kapot inleveren bij Oscar Hammerstein. Daarvoor krijg je nieuwe hesjes terug.

Sponsormogelijkheden: Fabriek van 100 !

Inmiddels hebben ook veel teams nieuwe tenues en ander materiaal gekregen. Dankzij onze nieuwe clubsponsors en teamsponsors kon dit allemaal gerealiseerd worden. In onze volgende Factorian Nieuwsbrief zullen we hier uitgebreid aandacht aan besteden en onze sponsors in het zonnetje zetten. Wisten jullie trouwens dat we een Fabriek van 100 hebben en dat we nog op zoek zijn naar shirtsponsors? Neem contact op met Roel Gielkens via secretaris@lvvfootballfactory.nl of tel.nr.:(06)21181657 als je een bedrijf/familielid/huisgenoot geïnteresseerd denkt te krijgen.

HVV Football Factory – Handig om te weten !

Wellicht is het jullie al opgevallen? Er is inmiddels een Haagse Zuster studentenvoetbal vereniging opgericht, te weten d.d. 23 mei 2017:  HVV Football Factory. Dit was overigens geen nieuw idee. Een uitgebreid artikel met een stukje geschiedenis is recentelijk geplaatst op onze website; zie: ??. Een beknopte samenvatting met de belangrijkste hoofdpunten vinden jullie hieronder:

 • Het Universitair Sportcomplex wordt te klein voor LVV Football Factory en in dat kader kijken wij net als de Universiteit Leiden verder dan de Leidse regio. Ons oog voor het eerste Football Factory dependance is derhalve op Den Haag gevallen
 • Door de enorme groei, is ons ledental zo groot geworden, dat inmiddels op zondag om 18:00 uur moet worden afgetrapt. Het elftal dat vorig jaar op deze tijd was ingedeeld waren allen Haagse studenten. Mede door het ruimtegebrek op ons eigen complex was het daarom niet meer dan logisch om dit elftal, te faciliteren in Den Haag. Hierdoor viel er weer een plekje vrij op ons enige Leidse veld en konden onze Haagse studenten lekker dicht bij huis voetballen.
 • Den haag had nog geen studenten voetbal vereniging. Dat er behoefte was blijkt wel: HVV Football Factory heeft op dit moment 3 heren en 1 dames team actief in Den haag op de Houtrustlaan 1.
 • HVV Football Factory deelt de accommodatie met Duindorp SV. De Universiteit Leiden huurt de accommodatie van de Gemeente Den Haag. Derhalve zijn de faciliteiten (o.a. geen kunstgras) anders dan op het Universitaire sportcentrum in Leiden. Doordat de huurpenningen lager zijn, is derhalve is ook een lagere contributie vastgesteld in Den Haag op de Houtrustlaan 1.
 • De HVV Football Factory functioneert financieel en bestuurlijk zelfstandig. Wil je nog meer weten over het Haagse, in het artikel staan allemaal links met recent nieuws over onze Haagse dependance.

Geen Cash meer – Alleen nog maar pinnen per 15/10/2017

Zondag 15 oktober 2017 is de laatste dag dat contante betalingen worden geaccepteerd in de horeca van het USC / Football Factory.

Reserve tenues

Wanneer je thuis speelt tegen een team dat bijna dezelfde kleuren heeft, kun je de reserve tenues aanvragen bij het bestuur info@lvvfootballfactory.nl . Op basis van deze aanvraag zal via WhatsApp contact met de teamleider worden opgenomen en zullen de reserve shirts worden gedistribueerd aan het Factorian team. Deze verwachten wij dan weer direct na de wedstrijd (ongewassen edoch compleet) terug !

Heren en Dames Selectie Update

Zowel de heren selectie als de dames selectie zijn voortvarend aan de competitie begonnen. Zowel zaterdag 1 als zaterdag 2 wonnen hun thuisduels (4-1 en 8-1). Ook de dames wonnen hun thuiswedstrijd (2-0). Voor het verslag van heren zaterdag 1, zie http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2017/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/piet-schiet-verleert-het-nooit-bij-football-factory/  De dames selectie is dit jaar geheel in het nieuw gestoken, en hebben nieuwe thuis -en uitshirts gekregen. Graag zien we ook verslagen van andere teams tegemoet, zodat we aandacht aan al onze Factorian teams kunnen geven !

Oproep voor extra bestuursleden

Inmiddels hebben we reeds een aardig actief en groot bestuur. Toch doen we een oproep aan onze leden om het bestuur te komen versterken. Onze studenten voetbalvereniging wordt alsmaar groter en groter. Willen wij onze professionaliseringsslag goed kunnen implementeren en ieder lid voldoende aandacht geven, dan hebben we meer handjes en voetjes nodig. Meld je aan bij Roel of Oscar: via secretaris@lvvfootballfactory.nl of penningmeester@lvvfootbalfactory.nl

Algemene Leden Vergadering (ALV)

De Algemene Leden Vergadering (ALV), gehouden 31 mei 2017, was een groot succes. De opkomst was groot en veel vragen konden worden gesteld en beantwoord. Toch merken wij dat er nog vragen blijven, over o.a. HVV Football Factory, het beleid en de doelstellingen van de club. Terechte vragen, ook al is het bestuur van mening dat veel vragen reeds op het ALV in mei zijn beantwoord. In deze nieuwsbrief wordt er reeds op enkele onderwerpen ingegaan. Ook zal er een afvaardiging van het bestuur vanaf 1 oktober wekelijks bij elk team langskomen om eens bij te kletsen. Een nieuwe ALV zal weer worden uitgeschreven in December 2017/Januari 2018.

Nieuwe Scheidsrechter tenues

Dit jaar hebben we scheidsrechter kits besteld, plus setjes gele/rode kaarten en fluitjes. Deze zijn te vinden in het centrale hok. We willen namelijk professionaliteit uitstralen en daar horen deze outfitjes bij. Hierdoor wordt een scheidsrechter ook serieuzer genomen door de tegenstander. In het hok ligt een boodschappentas met schone scheidskitjes en een vuilniszak met vieze was. Die we elke week zullen gaan wassen. Aan de hand van voetbal.nl maken wij het scheidsrechter schema in samenwerking met jullie bepalen we, wie wanneer welke wedstrijd fluit. Het niet nakomen van deze vrijwilligersbijdrage/niet op komen dagen heeft dit jaar consequenties (Een interne brief van Mark is naar alle teamleiders en trainers gestuurd).

Post By : admin