HVV Football Factory – Handig om te weten !
...

HVV Football Factory – Handig om te weten !

By admin
september 29, 2017

Wellicht is het jullie al opgevallen? Er is inmiddels een Haagse Zuster studentenvoetbal vereniging opgericht, te weten d.d. 23 mei 2017:  HVV Football Factory. Dit was overigens geen nieuw idee. Een stukje geschiedenis: De studentenvoetbalvereniging LVV Football Factory is opgericht op 23 mei 2008. Football Factory is qua concept vanaf de oprichting ingericht als een sociaal maatschappelijke studenten voetbalvereniging. Reeds vanaf de oprichting is aan de KNVB duidelijk gemaakt dat er op korte termijn nog 1 en/of meerder Football Factory voetbalverenigingen zouden worden opgericht. Daarom staat reeds vanaf het begin van de oprichting van LVV Football Factory tussen haakjes achter Football Factory: (Leiden). Football Factory integraal is verbonden met de Universiteit Leiden en speelt ook op het Universitair Sportcomplex van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden (met Leiden Universiteit Campus Den Haag) heeft onze studentenvoetbal vereniging ook gestimuleerd uit te breiden naar Den haag om daar een nieuwe voetbalvereniging op te richten. Andere redenen zijn:

  • Door de enorme groei, is ons ledental zo groot geworden, dat inmiddels op zondag om 18:00 uur moet worden afgetrapt. Het elftal dat vorig jaar op deze tijd was ingedeeld waren allen Haagse studenten. Mede door het ruimtegebrek op ons eigen complex was het daarom niet meer dan logisch om dit elftal, te faciliteren in Den Haag. Hierdoor viel er weer een plekje vrij op ons enige Leidse veld en konden onze Haagse studenten lekker dicht bij huis voetballen. Voor de Haagse studenten is het Universitair sportcomplex in Leiden eigenlijk te ver. Doordat we reeds 1 team met Haagse studenten hadden, die ook reeds actief was in de Haagse competitie (thuiswedstrijden werden gespeeld in Leiden en uit kon er gespeeld in de regio Den Haag), was de oprichting van de HVV Football Factory een logisch gevolg
  • Het Universitair Sportcomplex wordt te klein voor LVV Football Factory en in dat kader kijken wij net als de Universiteit Leiden verder dan de Leidse regio. Ons oog voor het eerste Football Factory dependance is derhalve op Den Haag gevallen. De HVV Football Factory functioneert financieel en bestuurlijk zelfstandig.
  • Den haag had nog geen studenten voetbal vereniging: Studenten maakten weliswaar gebruik van velden en huurden van de Gemeente, maar voelden zich niet thuis als student bij deze verenigingen. Derhalve was HVV Football Factory een goede uitkomst.
  • De HVV Football Factory had, zoals gezegd reeds 1 team dat al competitief wedstrijden speelt bij LVV Football Factory. Zij hebben de overstap gemaakt naar HVV Football Factory. Verder waren er reeds toezeggingen voor een dames en heren studenten teams: Op dit moment zijn er 3 heren en 1 dames team actief in Den haag op de Houtrustlaan 1.
  • HVV Football Factory deelt de accommodatie met Duindorp SV en de Universiteit Leiden huurt de accommodatie van de Gemeente Den Haag. Derhalve zijn de faciliteiten (o.a. geen kunstgras) anders dan op het Universitaire sportcentrum in Leiden. Doordat de huurpenningen lager zijn, is derhalve is ook een lagere contributie vastgesteld in Den Haag op de Houtrustlaan 1.

Voor een aantal links met nieuws over HVV Football Factory, zie:

http://www.mareonline.nl/archive/2017/06/01/football-factory-ook-naar-den-haag

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3426091/Leidse-studentenvoetbalclub-nu-ook-actief-in-Den-Haag

http://denhaagfm.nl/2017/05/24/studentenstad-den-haag-krijgt-eigen-voetbalclub/

http://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/15803/football-factory-richt-studenten-voetbal-vereniging-op-in-den-haag/

http://www.unity.nu/Artikelen/leiden/voorzitter-lvv:-%27deze-groei-is-bijzonder-voor-een-voetbalclub%27

http://haaglandenvoetbal.nl/hvv-football-factory-trekt-duindorp-sv/

 

Post By : admin